Voetbalwedstrijd tussen studenten Rolduc en Chrisko

Op maandag avond 27 mei was het dan weer zover, het inmiddels jaarlijkse treffen tussen de voetballers van Chrisko en de studenten van het grootseminarie Rolduc. Na vele weken opbouwende spanning en voorbereiden was iedereen er klaar voor. Alle energie die weken was gespaard kon er eindelijk die avond uit, op een sportieve manier wel te verstaan.

Ruim op tijd arriveerden de spelers op het veld om warm te lopen, een balletje te trappen en om de keeper in te spelen. Er waren ook een aantal fotografen ter plekke, waaronder, Peter Vriesema, de vader van een van onze spelers was daar. Veel foto’s in dit artikel hebben we dan ook aan hem te danken maar ook aan anderen die de camera ter hand namen.

Onze gastheren van Rolduc bereidden het veld voor en aan alles was gedacht, ook bankjes voor de toeschouwers en wisselspelers. Ook het weer zat mee en de stemming zat er goed in. Onze scheidsrechter had een moeilijke taak om de boel in goede banen te leiden en de jonge honden (en sommige oude) op de juiste wijze door de wedstrijd te loodsen.

Een paar spelers van ons team, die wegens blessures helaas niet konden meedoen, waren toch aanwezig om ons aan te moedigen. Daarnaast waren er ook nog andere supporters die hun eigen “sterren” kwamen aanmoedigen. Dit was erg leuk en bracht meteen een goede sfeer.

Nadat beide teams even kort een kleine bespreking hadden gehouden bracht de scheidsrechter ons even bij elkaar om ons te wijzen op onze sportieve plichten en drukte ons op het hart dat we vooral met plezier moesten voetballen. We wensten elkaar een goede wedstrijd toe en schudden elkaar de hand. We waren er helemaal klaar voor en konden niet langer wachten tot de bal zou rollen.

Daar ging ie dan, we waren onderweg. De studenten van Rolduc gingen vol op de aanval en renden zo snel dat het in het begin moeilijk was om ze bij te benen. Ook zij hadden energie gespaard in de afgelopen weken en dat kwam er uit! En hoe, na niet al te lange tijd kwam er een hoge bal die er via de paal toch instuiterde. 1-0 voor onze gastheren, wat een tegenslag zo vroeg in de wedstrijd.

Maar we lieten dit niet op ons zitten en begonnen beter te combineren en druk te zetten. Zo snel als onze tegenstander waren we niet, maar door goed samen te spelen konden we voldoende kansen creëren wat uiteindelijk nog in de eerste helft resulteerde in de verdiende gelijkmaker.

Tijdens de rust werd er het nodige besproken. Ook uiteraard met onze toeschouwers. Er werd wat gedronken en overlegd. De spelers kwamen even op adem en luisterden naar wat tips en bevindingen van de mensen aan de kant.  Gelukkig was iedereen enthousiast over het spel en de sfeer. Soms was het wat fel maar over het algemeen was het sportief.

Toen begonnen we aan de tweede helft. Chrisko kon steeds beter combineren maar langzamerhand sloop toch ook de vermoeidheid er in. Aan beide kanten kwamen kansen en een paar goede afstandsschoten werden perfect geblokkeerd door de keeper van Rolduc.

Toen viel er toch een doelpunt voor Chrisko, 2-1 voor de gasten. Maar helaas, na protest van de tegenstander bleek dat iemand buitenspel stond en werd het doelpunt terecht afgekeurd en was de stand weer in evenwicht.

Zowel het team van Rolduc als van Chrisko ging nog op jacht naar de overwinningstreffer, maar door uitstekend keeperswerk aan beide kanten bleef de stand uiteindelijk 1-1. Het was een spannende wedstrijd en er werd volop gestreden voor iedere meter. Iedereen was moe maar voldaan aan het einde. 

Na afloop was iedereen moe maar voldaan en werd er sportief de handen geschud. Ook de scheidsrechter werd bedankt voor bewezen diensten.

De spelers

Volgend jaar (of misschien eerder?) hopen we wederom op een sportief treffen met team Rolduc. Beide teams hebben zo hun eigen stijl van spelen maar zijn zeker tegen elkaar opgewassen. En zoals een van de toeschouwers opmerkte: “Het was een erg leuke pot om naar te kijken!”

1 gedachte over “Voetbalwedstrijd tussen studenten Rolduc en Chrisko”

Reacties zijn gesloten.