Lourdes

Lourdes 2013Vanuit de Jeugdkring is in 2013 het initiatief gekomen om aan te sluiten bij de Limburgse bedevaart om onze hulp aan te bieden bij de bedevaartgangers naar Lourdes. Onder begeleiding van verpleegkundigen uit onze eigen jeugdkring kunnen volwassenen en jong volwassenen mee om te helpen in Lourdes gedurende een achttal dagen. Dit betekent concreet dat we overal hand en spandiensten verrichten waar nodig. We begeleiden mensen in de rolstoel, maar verlenen ook zorg waar dat nodig is.

In 2013 was het de eerste keer dat we ons aansloten en wel van 31mei t/m 7 juni. Zie het reisverslag en bekijk de foto's in het fotoalbum. Ook in 2014 waren we weer van de partij en gingen we met een groep van ongeveer twintig vrijwilligers, vaders, moeders, zoons, dochters, vrienden en vriendinnen van onze Jeugdkring mee op reis naar Lourdes van 30 mei tot 6 juni. De reis werd per trein of per bus worden afgelegd. In september werd er nog voor een tweede maal naar Lourdes afgereisd. Ook in 2015 waren we weer van de partij.

Lourdes bijdragen

Lees hieronder de laatste verslagen van onze Lourdes reizen

 • We gaan in september weer naar Lourdes!

  We gaan in september weer naar Lourdes!

  Zoals jullie misschien in onze blogs hebben gelezen, zijn wij in september 2018 naar Lourdes geweest. Voor het eerst gingen we toen in een nieuwe …Lees verder »
 • Lourdes 2018 – Dag 6

  Lourdes 2018 – Dag 6

  Vandaag alweer de laatste dag in Lourdes. We begonnen vandaag met een vroege kerkdienst, omdat we al in de ochtend naar het vliegveld zouden vertrekken. …Lees verder »
 • Lourdes 2018 – Dag 5

  Lourdes 2018 – Dag 5

  Om half acht verzamelden we vanochtend voor het ontbijt, omdat alle zangers van onze groep die dat wilden, mochten meezingen tijdens de internationale mis. In …Lees verder »
 • Lourdes 2018 – Dag 4

  Lourdes 2018 – Dag 4

  Het gaat er in Lourdes of te wel in ons hotel niet altijd even serieus aan toe. Soms ontstaan er geheel onverwachts,  hilarische situaties, die …Lees verder »
 • Lourdes 2018 – Dag 3

  Lourdes 2018 – Dag 3

  Gisteravond sloten we de avond af met een drankje, een praatje, een spelletje, een leesboek en een enkeling maakte nog een wandelingetje naar de grot …Lees verder »