Nepal

Stichting Jeugdkring Chrisko is voor het eerst in 2016 naar Nepal getrokken om in het armoedige Alapot een noodgebouw geschikt te maken als school. De groep ging namens de stichting Himalayan Care Hands, eveneens uit Heerlen.

Onder de noemer van 30 Handen Helpen Nepal is er een groep van onze Jeugdkring naar Nepal vertrokken om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. Verven, stukadoren, timmeren en nog veel meer.

Naast dit schooltje bieden we ook nog hulp aan twee andere projecten van de stichting "Hulp Bieden", een dovenschool en een basisschool op het platteland. De groep, die vooral uit jongeren bestaat, is dringend op zoek naar sponsors die deze actie financieel willen ondersteunen.

Wil je iets meer lezen over de achtergrond van onze Nepal activiteiten en Himalayan Care Hands lees dan op deze pagina.

Wil je alles over Nepal blijven volgen, houd dan de Nepal blog pagina in de gaten of kijk op onze Facebook pagina.

 

Laatste Nepal Berichten

 • Together for Thali

  Together for Thali

  Albert Kampermann heeft een prachtige film gemaakt van de werkzaamheden in Nepal. Bekijk hier de film.    Lees meer »
 • 30 Handen Nepal 2017 Dag 22

  30 Handen Nepal 2017 Dag 22

  Na een voorspoedige vliegreis kwamen we rond 7:30 uur nog in redelijk goede staat aan op Schiphol. Wat een verademing was deze terugreis ten opzichte …Lees meer »
 • 30 Handen Nepal 2017 Dag 21

  30 Handen Nepal 2017 Dag 21

  Vandaag was het onze laatste dag in Thamel. Om acht uur kregen we ons ontbijt geserveerd op ons eigen, vertrouwde plekje. Na drie weken spiegelei …Lees meer »
 • 30 Handen Nepal 2017 Dag 20

  30 Handen Nepal 2017 Dag 20

  We konden vandaag heerlijk uitslapen en begonnen de dag dan ook later dan anders. In de pyjama zaten de meesten van ons onder de pompelmoesboom …Lees meer »
 • 30 Handen Nepal 2017 Dag 19

  30 Handen Nepal 2017 Dag 19

  Vandaag was onze laatste werkdag in Thali. Van tevoren zochten we alle spullen bij elkaar die we nog konden uitdelen. Denk aan alle VBI T-shirts, …Lees meer »